Ελληνικά | English | Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Νέα
Δελτία Τύπου
Δημοσιεύματα
Διεθνή Νέα
Επιστημονικά Νέα
Αφιερώματα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

Εβδομάδα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων Τσιρίδειου Ιδρύματος

Η Μαγεία των προϊστορικών θησαυρών, απολιθωμάτων και ορυκτώνΜε στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που να μπορεί να στεγάσει τους θησαυρούς που έχει στη συλλογή του, το Τσιρίδειο Ίδρυμα ανοίγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν, με μία ολόκληρη βδομάδα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από τις 6 μέχρι 12 Οκτωβρίου 2014.

 

Με δημοσιογραφική διάσκεψη προς στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις 9 και 12 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, το Τσιρίδειο Ίδρυμα καλεί το κοινό όπως ενώσει τις δικές του φωνές μαζί με το Ίδρυμα απαιτώντας τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που να μπορεί να στεγάσει αυτούς τους θησαυρούς που το Ίδρυμα έχει στη συλλογή του και είναι πρόθυμο να διαθέσει στην Πολιτεία.

 

 

«Η εξέλιξη και οι θησαυροί της γης»

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως, το Ίδρυμα θα έχει την τιμή να παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό τρεις εξαίρετους καθηγητές από τον Ελληνικό  και Ευρωπαϊκό χώρο, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τα πιο κάτω θέματα:

  • «Ο ρόλος των Ορυχείων του Λαυρίου κατά την Αρχαιότητα» Από τον κ. Αθανάσιο Κατερινόπουλο - καθηγητής της Ορυκτολογίας και Πετρολογίας και Διευθυντής του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • «Τα  απολιθώματα των νησιωτικών θηλαστικών και η σημασία τους για την παλαιοβιογεωγραφική εξέλιξη» Από τον κ. Μιχάλη Δερμιτζάκη – καθηγητή Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Δερμιτζάκης έρχεται στον τόπο μας για 2η φορά. Το 1971 ήρθε στην Κύπρο όπου μελέτησε τους Πυγμαίους Ιπποπόταμους που έζησαν στο βόρειο μέρος της Κύπρου και εξαφανίστηκαν πριν 10 χιλιάδες χρόνια περίπου.
  • «Τα πρώτα πτηνά, ο Αχιόρνις και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δεινοσαύρων και των πουλιών» Από τον Pascal Godefroit – διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βελγίου.

 

«Μεγάλη Έκθεση Προϊστορικών Θησαυρών»

Η μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής στις 12 Οκτωβρίου από τις 09:00 μέχρι κα τις 18:00, τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Η εκδήλωσή μας θα γίνει στους κήπους της Εταιρείας Tsircon όπου θα παρουσιαστούν τα νέα αποκτήματα του Ιδρύματος, καθώς και παλαιότερα. Ορισμένα από τα εκθέματα, είναι μοναδικά σε είδος και ποιότητα ανά στον κόσμο. Ένα θεματικό πάρκο θα στηθεί για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες. Όλες οι δραστηριότητες εστιάζονται στην εκπαίδευση και διασκέδαση μικρών και μεγάλων στα θέματα φυσικής ιστορίας. Παράλληλα θα λειτουργεί και παζαράκι προϊστορικών Θησαυρών με ημιπολύτιμους λίθους, απολιθώματα και μετεωρίτες, για τον κάθε ενδιαφερόμενο.09/09/2014

Νέα: - Αφιερώματα
»Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Για 2 μέρες)

17/09/2016

»«Μεγάλη Έκθεση Προϊστορικών Θησαυρών»

18/09/2015

»Η Μαγεία των προϊστορικών θησαυρών, απολιθωμάτων και ορυκτών

09/09/2014

»Διάλεξη Ουράνια Σώματα και ο Μετεωρίτης Tissint από τον Άρη

02/04/2014

»Διάλεξη από τον άνθρωπο που μελέτησε τους μετεωρίτες του Άρη

08/03/2014

»Άδειασαν τα υπόγεια υδροφόρα στρώματα της Κύπρου

07/08/2013

»Κύπρος, 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τη θάλασσα

02/08/2013