Ελληνικά | English | Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Νέα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

Εκδόσεις
Cypriote and Other Antiquities in the Collection of Angelos and Emily Tsirides


Ο Άγγελος Τσιρίδης δεν είναι ένας συνηθισμένος συλλέκτης. Είναι ένας ερευνητής, ενδιαφέρεται έντονα για τον κόσμο που μας περιβάλλει, είναι προέλευση και το πεπρωμένο του.


Ημερολόγιο 2011


Στην προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και περισσότερο οι παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην δημιουργία του Κυπριακού Μουσείο Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας, ο Άγγελος Τσιρίδης αποφάσισε την εκτύπωση αυτού του υπέροχου ημερολογίου εμπλουτισμένο με επαγγελματικές φωτογραφίες μέρους της συλλογής του Ιδρύματος, το οποίο εκδόθηκε περί τα τέλη του 2010 και καλύπτει την περίοδο 2011.


Φως στα Ανεξήγητα


Το βιβλίο Φως στα Ανεξήγητα είναι οι προβληματισμοί και η προσπάθεια του Άγγελου Τσιρίδη να δώσει λογικές και τεκμηριωμένες λύσεις σε ορισμένα ερωτήματα που πολλοί άνθρωποι έχουν. Γίνεται προσπάθεια να ερμηνεύσει θέματα όπως τη Θεότητα και άλλα περιστατικά που έχουν γίνει στο παρελθόν βλέποντας τα και από την επιστημονική πλευρά, κάτι που μέχρι σήμερα θεωρείται ότι το ένα είναι τελείως διαφορετικό με το άλλο. Οι προβληματισμοί αυτοί, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, έχουν διαρκέσει αρκετές δεκαετίες στην προσπάθεια του να βρει τον συνδετικό κρίκο που τα ενώνει. Μετά την ανακάλυψη του οι ερμηνείες έγιναν πιο σαφής και αποδεκτές.