Ελληνικά | English | Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Ίδρυση & Αποστολή
Σύντομο Ιστορικό
Η Οικογένεια Τσιρίδη
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Νέα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ

Ίδρυση & ΑποστολήΗ επί δεκαετίες ενασχόλησή μας με τον χώρο της παλαιοντολογίας και αρχαιολογίας ωρίμασε φέτος την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού Φορέα, ο οποίος θα ασχολείτο πλέον συστηματικά και οργανωμένα με την προώθηση της επιστήμης, της γνώσης αλλά και της ψυχαγωγίας που προσφέρουν οι πιο πάνω τομείς.
 
Με την παρουσίαση φέτος από τα ΜΜΕ της πολύ μεγάλης συλλογής ορυκτών, κριστάλλων και απολιθωμάτων έγινε φανερό σε μας το τεράστιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει όποιος έρθει σε επαφή με τα πιο πάνω ευρήματα. Η ανάγκη για την ίδρυση ενός Κυπριακού Μουσείου Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας είναι πια μέσα στους προσεχείς σχεδιασμούς μας.
 
Η κυπριακή κοινωνία αλλά και το κράτος υποδέκτηκαν ζεστά την πρότασή μας για την ίδρυση του πιο πάνω Μουσείου. Ενός επιστημονικού κέντρου που όμοιό του δύσκολα θα εντοπιζόταν στην λεκάνη της Μεσογείου όταν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τη δημιουργία του.
 
Η απήχηση όμως αυτής της ιδέας ήταν τέτοια που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ. Ένα Ίδρυμα το οποίο θα εργαστεί στην προώθηση της ιδέας της δημιουργίας του Κυπριακού Μουσείου Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας αλλά και παράλληλα να οργανώνει εκδηλώσεις, δράσεις, σεμινάρια, εκθέσεις και εκδόσεις, με αποκλειστικό στόχο την επιστημονική γνώση και προβολή της αξίας της γνώσης πάνω στα θέματα της παλαιοντολογίας, αρχαιολογίας και γενικά της εξέλιξης των ειδών αλλά και του πολιτισμού στον πλανήτη μας.
 
Το ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ θα επιδιώξει την συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αλλά και με άλλους συναφείς οργανισμούς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, ούτως ώστε η γνώση της προιστορίας να μην παραμένει άγνωστη και σκοτεινή. Στα παιδιά και στους γονείς τους θα προσφέρει ποικίλες δράσεις και ευκαιρίες με τις οποίες θα έρχονται σε επαφή με το συναρπαστικό αντικείμενο της εξέλιξης αλλά και ταυτόχρονα να ψυχαγωγούνται οφέλιμα και δημιουργικά.
 
Οι βασικοί σκοποί και στόχοι του ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ όπως καταγράφονται στο καταστατικό της ίδρυσής του δεν είναι άλλοι από την οργάνωση και εφαρμογή σειράς δραστηριοτήτων που θα αφορούν άμεσα την προώθηση με κάθε επιστημονικό και δημιουργικό τρόπο του δικού μας τρίπτυχου που είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΓΝΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
 
Μέσα από αυτό το τρίπτυχο θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε σέβεται αλλά και ασπάζεται την ανάγκη δημιουργίας στην Κύπρο καινοτόμων δράσεων στο χώρο της προϊστορίας, της εξέλιξης και του πολιτισμού.
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
 
Σας καλοσωρίζω στο διαδυκτιακό τόπο του ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. Η ιστοσελίδα μας συνέχεια θα ενημερώνεται και θα σας ενημερώνει για τις δράσεις μας.
 
Θέλουμε όλοι οι φίλοι μας να βρίσκονται παρά το πλευρό μας σ αυτήν την καινούργια αρχή. Η συνεργασία μεταξύ μας θα βασίζεται στον σεβασμό γι αυτό που κάνουμε και στον αλληλοσεβασμό γι αυτό που ο καθένας μας είναι.
 
Το ΤΣΙΡΙΔΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ θα δώσει με αγάπη και αλληλεγγύη τον αγώνα τον καλό για την Επιστήμη, την Γνώση και την υγιή ψυχαγωγία.
 
Η φιλία και η συνεργασία είναι ύψιστες αξίες πολιτισμού.
 
Καλώς ήλθατε!