Ελληνικά | English | Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Εκθέσεις
Παρουσιάσεις
Διαλέξεις
Νέα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

Εκδήλωση στο Τσιρίδειον Ίδρυμα

Στα άδυτα της σπάνιας συλλογής ορυκτών και απολιθωμάτωνΣπάνια απολιθώματα και ορυκτά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μέλη και οι φίλοι του Τσιρίδειου Ιδρύματος το περασμένο Σάββατο. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Άγγελος Τσιρίδης, και η σύζυγός του Έμιλυ, άνοιξαν τους κήπους της εταιρείας TSIRCON, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στο κυπριακό κοινό να δει από κοντά ένα μεγάλο μέρος της συλλογής το οποίο δεν είναι δυνατόν να εκτεθεί στον περιορισμένο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο του Ιδρύματος στον Στρόβολο. Το μέρος αυτό της συλλογής βρίσκεται σε αποθήκες.

 

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση διαπίστωσαν την ανάγκη δημιουργίας ενός Κυπριακού Μουσείου Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας, ενός χώρου εφάμιλλου της αξίας των πέραν των 1000 προϊστορικών θησαυρών που κατέχει το Τσιρίδειο Ίδρυμα. Στόχος του Ιδρύματος είναι με τη βοήθεια της Κυπριακής Πολιτείας γίνει εφικτό να στεγαστεί ολόκληρη η συλλογή σε ένα σύγχρονο μουσείο, έναν χώρο πολιτισμού ο οποίος να εξελιχθεί σε πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, σε ένα κέντρο επιστήμης, έρευνας, αλλά και ψυχαγωγίας.

 

Την έκθεση είδε από κοντά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θαύμασε μεταξύ άλλων το σπάνιο απολίθωμα του ψαριού που τρώει ένα άλλο ψάρι, ηλικίας 100 εκατ. χρόνων, τα αβγά ενός τυραννόσαυρου ηλικίας 66-100 εκατ. χρόνων, αλλά και ένα μοναδικό κυπριακό εύρημα, το απολίθωμα ενός πυγμαίου ιπποπόταμου ηλικίας πέραν των δέκα χιλιάδων χρόνων που φαίνεται πως φαγώθηκε από τους Κυπρίους των σπηλαίων.

 

» Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 

 

 


29/05/2013

Δραστηριότητες: - Παρουσιάσεις
»Στα άδυτα της σπάνιας συλλογής ορυκτών και απολιθωμάτων

29/05/2013

»Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου "Cypriote and Other Antiquities in the Collection of Angelos and Emily Tsirides"

09/12/2011

»Εγκαίνια καταστήματος Προϊστορικών θησαυρών

03/06/2011