Ελληνικά | English | Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Εκθέσεις
Παρουσιάσεις
Διαλέξεις
Νέα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

«Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών»Μέρος της συλλογής του Τσιρίδειου Ιδρύματος ταξιδεύει για Αθήνα με τελικό προορισμό το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας στα πλαίσια της «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών».

 

Η έκθεση πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά ενώ το Τσιρίδειο Ίδρυμα συμμετέχει στην έκθεση για πρώτη φορά. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου 2014. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συλλογή Τσιρίδη επέδειξε ο ίδιος ο κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος - καθηγητής Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Μουσείου, για την εξαίρετη ποιότητα τους και την μοναδικότητα τους ανά τον κόσμο.

 

Παράλληλα με την έκθεση προγραμματίζεται  και η εκδήλωση με θέμα «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας», που θα πραγματοποιείθει, τις Κυριακές 23 και 30 Νοεμβρίου, 7 και 14 Δεκεμβρίου και ώρες από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια όπου θα αποκαλυφθούν η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιστορία του Λαυρίου κ.ά.

 

Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία συμμετάσχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας, θα πειραματισθούν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων, θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες ψάχνοντας στην άμμο για να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

 

 

 

Γενική είσοδος 2 ευρώ

(Δωρεάν συμμετοχή στα δια-δραστικά παιχνίδια)

 

 

Το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας, βρίσκεται στο ισόγειο του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος από τη κεντρική πύλη επί της οδού Ούλωφ Πάλμε.

 

 

 

Επικοινωνία:

Τηλ.: 210-7274112, 210-7274180, 210-7274124

E-mailmineralmuseum@geol.uoa.gr

Webhttp://museums.geol.uoa.gr/mineralogy και στο

Facebookwww.facebook.com/MineralogyAndPetrologyMuseum


24/10/2014

Δραστηριότητες: - Εκθέσεις
»«Μεγάλη Έκθεση Προϊστορικών Θησαυρών»

18/09/2015

»«Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών»

24/10/2014