Ελληνικά | English | Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Τσιρίδειον Ίδρυμα
Αναζήτηση:   |   Εξειδικευμένη Αναζήτηση   |   Επικοινωνία   |   Αρχική Σελίδα
Το Ίδρυμα
Το Μουσείο
Εκθέματα
Δραστηριότητες
Νέα
Δελτία Τύπου
Δημοσιεύματα
Διεθνή Νέα
Επιστημονικά Νέα
Αφιερώματα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Συνδέσεις
Ηλεκτρονική Λίστα
Κριτικές
Επικοινωνία

Θα ήθελες να ζήσεις όπως οι μελλοντικοί άποικοι στον Άρη; Η NASA ψάχνει εθελοντές



 

Η NASA αναζητά εθελοντές για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανακάλυψη του πώς θα είναι να ζει κανείς στον Άρη.

 

Απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη μηχανική, τα μαθηματικά, τη βιολογία ή άλλες επιστήμες, καθώς και επαγγελματική εμπειρία ή τουλάχιστον δύο χρόνια διδακτορικής διατριβής στους τομείς αυτούς ή πρόγραμμα δοκιμαστικών πιλότων

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η διαστημική εταιρεία γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι αναζητά περισσότερους συμμετέχοντες που θα ήταν πρόθυμοι να ζήσουν σε μια ψεύτικη εκδοχή του Άρη στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον του Τέξας για ένα χρόνο, πριν από την ανθρώπινη εξερεύνηση του πραγματικού πλανήτη στο μέλλον.

 

Είστε έτοιμοι για διαστημικούς περιπάτους;

Σηματοδοτώντας τη δεύτερη από τις τρεις αποστολές που ονομάζονται CHAPEA – ή αλλιώς Crew Health and Performance Exploration Analog – η τελευταία πρόκειται να δει τέσσερις εθελοντές να ζουν σε μια προσομοίωση 1.700 τετραγωνικών μέτρων, που ονομάζεται Mars Dune Alpha, η οποία είναι ένας τρισδιάστατα εκτυπωμένος βιότοπος που διαθέτει χώρους διαβίωσης για κάθε εθελοντή, έναν χώρο εργασίας, έναν ιατρικό σταθμό και χώρους αναμονής, καθώς και ένα μαγειρείο και σταθμούς καλλιέργειας τροφίμων.

 

Η τεχνητή περιοχή, σύμφωνα με τη NASA, «προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών των πόρων, των αποτυχιών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων».

 

Στο προσεχές μέλλον, η NASA σχεδιάζει να πάρει μέρος σε μια παρόμοια αποστολή, που ονομάζεται Άρτεμις, για να μάθει για τη σελήνη, σε μια προσπάθεια να στείλει τελικά εκεί την πρώτη γυναίκα και διεθνή συνεργάτη αστροναύτη

 

Τα πληρώματα θα είναι επίσης υπεύθυνα για διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στον βιότοπο, πρόσθεσε ο οργανισμός, συμπεριλαμβανομένων «προσομοιωμένων διαστημικών περιπάτων, ρομποτικών λειτουργιών, συντήρησης του βιότοπου, άσκησης και ανάπτυξης καλλιεργειών».

 

Τι χρειάζεται;

Για να συμμετάσχουν στην προσομοίωση, η οποία θα κλείσει τις αιτήσεις στις 2 Απριλίου και θα διεξαχθεί αργότερα το 2025, η NASA δήλωσε ότι οι εθελοντές «θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές, απολαυστικές περιπέτειες και ενδιαφέρον να συμβάλουν στο έργο της NASA για την προετοιμασία του πρώτου ανθρώπινου ταξιδιού στον Άρη».

 

Οι εθελοντές αυτοί, συνέχισε η διαστημική εταιρεία, πρέπει να είναι μεταξύ 30 και 55 ετών, να μην καπνίζουν και να μιλούν αγγλικά «για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος και του ελέγχου της αποστολής».

 

«Η επιλογή του πληρώματος θα ακολουθήσει πρόσθετα τυπικά κριτήρια της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες», πρόσθεσε ο οργανισμός, σημειώνοντας επίσης ότι απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη μηχανική, τα μαθηματικά, τη βιολογία ή άλλες επιστήμες, καθώς και επαγγελματική εμπειρία ή τουλάχιστον δύο χρόνια διδακτορικής διατριβής στους τομείς αυτούς ή πρόγραμμα δοκιμαστικών πιλότων.

 

Οι εθελοντές / εθελόντριες οι οποίοι μπορούν να αποζημιωθούν για την αποστολή – μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις εάν έχουν 1.000 ώρες εμπειρίας πιλότου, καθώς και εάν έχουν στρατιωτική εμπειρία ή πτυχίο σε έναν τομέα STEM με τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, ανέφερε η NASA.

 

Παρόλο που κανένας άνθρωπος δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στον Άρη, η NASA έχει στείλει αρκετές συσκευές για να πετάξουν και να εξερευνήσουν τον πλανήτη όλα αυτά τα χρόνια.

 

Επί του παρόντος, ένα πρώτο πλήρωμα της CHAPEA λαμβάνει μέρος σε μια αποστολή στον βιότοπο με έδρα το Χιούστον. Έχουν διανύσει περισσότερο από τα μισά της αποστολής τους, δήλωσε η NASA.

 

«Αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη»

Στο προσεχές μέλλον, η NASA σχεδιάζει να πάρει μέρος σε μια παρόμοια αποστολή, που ονομάζεται Άρτεμις, για να μάθει για τη σελήνη, σε μια προσπάθεια να στείλει τελικά εκεί την πρώτη γυναίκα και διεθνή συνεργάτη αστροναύτη.

 

«Καθώς η NASA εργάζεται για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης παρουσίας για την επιστημονική ανακάλυψη και εξερεύνηση στο φεγγάρι μέσω της εκστρατείας Άρτεμις, οι αποστολές CHAPEA παρέχουν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την επικύρωση των συστημάτων και την ανάπτυξη λύσεων για μελλοντικές αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

 

«Με το πρώτο πλήρωμα του CHAPEA να έχει διανύσει περισσότερο από τα μισά της ετήσιας αποστολής του, η NASA χρησιμοποιεί την έρευνα που αποκτήθηκε μέσω των προσομοιωμένων αποστολών για να βοηθήσει στην ενημέρωση σχετικά με την υγεία και την υποστήριξη των επιδόσεων του πληρώματος κατά τη διάρκεια των αποστολών στον Άρη», συνέχισε η NASA.



Πηγή: in.gr

26/02/2024

Νέα: - Επιστημονικά Νέα
»Αστρονόμοι ανακάλυψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του Γαλαξία

24/04/2024

»SLIM: H πρώτη ιαπωνική σεληνάκατος είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει

24/04/2024

»Μυστήριο στον Άρη κάνει επιστήμονες να σκέφτονται το ενδεχόμενο ζωής στην πλανήτη

24/04/2024

»Ανθρώπινο απολίθωμα βρέθηκε σε πλακάκι δαπέδου

24/04/2024

»Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

24/04/2024

»Εγκεφαλικό: Ένοχη και η κλιματική αλλαγή – Τι έδειξε έρευνα

24/04/2024

»Κιργιστάν: Φόβοι για καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ – Φράγματα συγκρατούν πυρηνικά απόβλητα

24/04/2024

»Κοραλλιογενείς ύφαλοι: Ενυδρείο ανοίγει «Κιβωτό του Νώε» για είδη που κινδυνεύουν

24/04/2024

»Κλιματική αλλαγή: Κραυγές αγωνίας από τα θύματά της – «Τα παιδιά μας δεν θα επιβιώσουν»

24/04/2024

»ΟΗΕ: Στην Ασία οι περισσότερες καταστροφές το 2023 που οφείλονταν στην κλιματική αλλαγή

24/04/2024

»Διάστημα: 34 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

24/04/2024

»Ιώ: Πτήση πάνω από λίμνη λάβας σε εφιαλτικό φεγγάρι του Δία

24/04/2024

»NASA: Αποκαταστάθηκε ύστερα από 5 μήνες η επικοινωνία με το Voyager 1 που απέχει 24 δισ. χλμ από τη Γη

24/04/2024

»Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Νέο στέλεχος επικίνδυνου βακτηρίου εξελίχθηκε στο εργαστήριο

24/04/2024

»Η Τεχνητή Νοημοσύνη ενάντια στον καρκίνο του μαστού

15/04/2024

»Πέθανε ο νομπελίστας που ανακάλυψε το «σωματίδιο του Θεού»

15/04/2024

»Έκλειψη Ηλίου: Το εντυπωσιακό φαινόμενο

15/04/2024

»Στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

15/04/2024

»Όταν οι ανθρωποθυσίες ήταν σύνηθες τελετουργικό στην Ευρώπη

15/04/2024

»Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αντικείμενο στη Γη – Μπορεί να σε σκοτώσει ακόμα και μια ματιά

15/04/2024